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Dear Mr. Kirkpatrick:

Pursuant to Commodity Futures Trading Commission (“CFTC” or “Commission”) Regulation
40.6(a), ICE Futures U.S., Inc. (“Exchange’) hereby certifies an amendment to its Block Trade
Frequently Asked Questions (“Block Trade FAQ"), as set forth in Exhibit A, which the Exchange is
implementing by self-certification effective November 28, 2016.

Question 24 of the Block Trade FAQ clarifies the extent to which parties may engage in pre-
hedging or anticipatory hedging related to the consummation of a block trade. In response to the request
of staff of the Division of Market Oversight, IFUS submits this filing to amend Question 24 to establish
that it shall be aviolation of Exchange Rule 4.02(h) for a Person to engage in the front running of a block
in breach of a pre-existing duty, as opposed to solely in breach of afiduciary responsibility.

IFUS believes that the revised Question 24 of the Block Trade FAQ complies with the
requirements of the Commodity Exchange Act and the rules and regulations promulgated thereunder.
The Exchange is not aware of any substantive opposing views expressed by members or others with
respect to the amendments and certifies that, concurrent with this filing, a copy of this submission was
posted on the Exchange’ s website and may be accessed at (https://www.theice.com/futures-us/regulation).



https://www.theice.com/futures-us/regulation

If you have any questions or need further information, please contact me at 312-836-6746 or at
conor.weber @theice.com.

Sincerely,
e A
Conor Weber

Compliance Counsel
Market Regulation

Enc.
CC: Division of Market Oversight
New Y ork Regional Office


mailto:conor.weber@theice.com

24.

EXHIBIT A

*k*k

Is pre-hedging or anticipatory hedging of a block trade permitted?

Parties to a potential block trade may engage in pre-hedging or anticipatory hedging of
the position that they believe in good faith will result from the consummation of the block
trade, except for an intermediary that takes the opposite side of its own Customer order.
In such instances, prior to the consummation of the block trade the intermediary is
prohibited from offsetting the position established by the block trade in any account
which is owned or controlled, or in which an ownership interest is held, or for the
proprietary account of the employer of such intermediary. The intermediary may enter
into transactions to offset the position only after the block has been consummated. It
shall be a violation of Exchange Rule 4.02(h) for a Person to engage in the front running
of a block trade when acting on material non-public information regarding an impending
transaction by another person, acting on non-public information obtained through a
confidential employee/employer relationship, broker/customer relationship, or in breach

of a [fiduciaryresponsibility] pre-existing duty.

The Exchange may proceed with enforcement action when the facts and circumstances
of pre-hedging suggest deceptive or manipulative conduct by any of the involved parties,
including when an intermediary handling a Customer order acts against its Customer’s
best interests.

This guidance only applies in the context of pre-hedging of block trades. This guidance
does not affect any requirement under the CEA or Commission Regulations.
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