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COMMODITY FUTURES TRADING COMMISSION 
2033 K Street,NW, Washington, DC 20581 
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(202) 254 - 8010 Facsimile 

December 22, 1994 

Re: Rule 4.7 --Request to Treat a Foundation 
as a Qualified Eligible Participant 

This is in response to your letter dated December 6, 1994, to 
the Division of Trading and Markets ("Division") of the Commodity 
Futures Trading Commission ("Commission") . By your letter you 
request confirmation that "A" and "B", registered commodity pool 
operjtors ( "CPOs") , may continue to claim relief under Rule 
4.71. in connection with the operation of (the "Partnership") in 
the event that a new limited partner which is not a qualified 
eligible participant ("QEP"), as defined in Rule 4.7, is admitted 
as a limited partner of the Partnership. 

Based upon the representations made in your letter, we 
understand that the facts are as follows. The Partnership 
commenced operation as an investment limited partnership on January 
1, 1994. Messrs. "A" and "B" are the registered CPOs and general 
partners of the Partnership (the "General Partners") . The 
Partnership is a private partnership which seeks to achieve 
appreciation with diversification of risk pursuant to a multi­
manager, multi -strategy investment program. As of October 31, 
1994, it had net capital of approximately $254 million under 
management. All of its limited partners are QEPs. The General 
Partners filed a Notice of Claim for Exemption pursuant to Rule 4. 7 
in connection with their operation of the Partnership. 

The "Foundation", a non-QEP proposed investor, wishes to be 
admitted as a limited partner of the Partnership, effective as of 
January 1, 1995. The Foundation is an organization described in 
Section 501(c) (3) of the Internal Revenue Code. The directors of 
the Foundation are "C" and "D", husband and wife, and their 
daughter, "E", each of whom is a QEP as defined in Rule 4.7. The 
Foundation does not fall within the definition of a QEP because it 
does not have investments of $2 million in value and its total 
assets are less than $5 million. 

1./ Commission rules referred to herein are found at 17 c. F .R. Ch . 
. I (1994). 
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In support of your r,equest you explain that the Foundation, 
whose assets totalled approximately $1.2 million on December 1, 
1994, was established solely for the purpose of making charitable 
contributions and incurs no expenses other than accounting 
expenses. All investment decisions on behalf of the Foundation are 
made by "C" who, as noted above, is a QEP. "C", "D" and "E" each 
have consented to the treatment of the Foundation as a QEP with 
respect to its investment in the Partnership. 

Based upon the representations made in your letter, the 
Division believes that your request has merit. Accordingly, the 
Division will not recommend that the Commission take any enforce­
ment action against the General Partners for failing to comply with 
the QEP criteria of Rule 4.7 with respect to the Foundation if they 
allow the Foundation to invest in the Partnership and treat the 
Foundation as a QEP. 

This letter is based on the representations made in your 
letter. Any different, changed or omitted facts or circumstances 
might require us to reach a different conclusion. In this 
connection, we request that you notify us immediately in the event 
the operations or activities of the Foundation or the Partnership 
change in any way from those as represented to us. 

We note that this letter relieves the General Partners solely 
from the QEP criteria of Rule 4.7 with respect to participation of 
the Foundation in the Partnership and does not excuse the General 
Partners from compliance with any other applicable requirements 
contained in the Commodity Exchange Act, 7 U.S.C. § 1 et seq. (1988 
& Supp. IV 1992) ("Act"), or in the Commission's regulations issued 
thereunder. For example, the General Partners remain subject to 
the antifraud provisions of Section 4Q of the Act, 7 u.s.c. 6Q 
(1988 & Supp. IV 1992), to the reporting requirements for traders 
set forth in Parts 15, 18 and 19 of the Commission's regulations 
and to all other applicable provisions of Part 4. 

Further, this letter represents the views of this Division 
only and does not necessarily represent the views of the Commission 
or of any other office or division of the Commission. If you have 
any questions concerning this correspondence, please contact me or 
Myra Silberstein, an attorney on my staff, at (202) 254-8955. 

Very truly yours, 

susan c. Ervin 
Chief Counsel 


