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February 29, 1996 

Re: Request for Relief from Commission Rule 1.10(d) (4) 

Dear Ms. Polaski: 

This is in response to your letter dated January 30, 1996, 
as supplemented by telephone conversations with Division staff, 
in which you requested, on behalf of the Chicago Board of Trade 
(CBT) and its affected members, an exempt~on from certain re ­
quirements of Commission Rule 1.10(d) (4)~1 concerning the at-
testation of financial reports. You also requested that CBT be 
exempted from any requirement to enforce the corresponding 
requirements of CBT Capital Rule 311. Commission Rule 1.10(d) (4) 
provides as follows: 

Attached to each Form 1-FR filed pursuant to 
this section must be an oath or affirmation 
that to the best knowledge and belief of the 
individual making such oath of affirmation 
the information contained in the Form 1-FR is 
true and correct. If the applicant or regis­
trant is a sole proprietorship, then the oath 
or affirmation must be made by the propri­
etor; if a partnership, by a general · partner; 
or if a corporation, by the chief ex7cutive 
officer or chief financial officer.~ 

~/ 1 7 C . F . R . § 1. 10 (d) ( 4 ) ( 19 9 5 ) . 

~/ The Commission originally proposed to require both the chief 
executive officer and the chief financial officer of a corpora ­
tion to sign the attestation on Form 1-FR. 41 Fed. Reg. 45706, 
45711 (Oct. 15, 1976); 43 Fed. Reg. 15072, 15075, 15082 (April 
10, 1978). The Securities and Exchange Commission has a similar 
rule for securities broker- dealers, although it provides that in 
the case of a corporation, reports must be signed by "the chief 
executive, or, in his absence, by the person authorized to act _in 
his place." 17 C.F.R. §240.17a- 5(b) (2) (1995). 
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You have requested that in those instances where a member 
futures commission merchant (FCM) of CBT is a partnership which 
has no general partner who is a natural person, the chief finan­
cial officer (or the individual who has these responsibilities) 
be permitted to meet the attestation requirements of Commission 
Rule 1.10(d) (4) and CBT Capital Rule 311. In your letter, you 
stated that CBT has several member FCMs which are partnerships 
whose only general partners are other partnerships, corporations 
or limited liability companies. You further stated that, "[i]n 
these instances, it would be possible to have a partner of the 
partnership which is the general partner or an officer of the 
corporate general partner sign the attestation," even if such 
persons are not directly responsible for the preparation of the 
financial statements. 

The Commission's minimum financial and related reporting 
requirements for FCMs and introducing brokers, as well as corre ­
sponding rules of self-regulatory organizations, are major 
elements of the financial surveillance system in the futures 
industry. When a firm files a report of its financial condition, 
the report must be a representation of management's true belief 
as to the firm's financial condition. The signature on the 
attestation is an affirmation of this belief. 

This does not mean, however, that the signatory on a Form 
1-FR is directly responsible for the preparation of the financial 
statements. In a case where the Commission charged an FCM and 
its chief executive officer (CEO) with, among other things, 
filing false reports in v

7
iolation of Section 6(c) of the Commo­

dity Exchange Act (Act)~ and Commission Rule 1.10, the CEO 
was the signatory of the Forms 1-FR. The forms were prepared by 
the firm's comptroller. During the period when one of the firm's 
founders served as chief financial officer (CFO) , the comptroller 
reported to the CFO and submitted the Forms 1-FR to the CFO who 
in turn forwarded them to the CEO to review and sign; after the 
co-founder/CFO left the firm, the comptroller submitted the forms 
directly to the CEO. The Commission noted that even though the 
CEO did not directly prepare the Forms 1-FR, he "was in a posi­
tion to ensure that the forms were accurately prepared, and to 
require [the comptroller and the co-founder/CFO] to demonstrate 

~/ 7 U.S.C. §9 (1994). Prior to the Futures Trading Practices 
Act of 1992, this provision of the Act was denominated as Section 
6 (b) . 
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the forms' accu~acy, if necessary through supporting statistics 
or documents. n1./ 

In a telephone conversation with Division staff, you indi­
cated that CBT is the designated self-regulatory organization 
(DSRO) for 66 FCMs, eight of which are partnerships. However, 
you further indicated that only four of the eight partnerships 
would be seeking the relief referred to herein with respect to 
attestation of reports. In your letter, you referred to one such 
firm with a corporate general partner, another with only limited 
liability companies as general partners and a third firm whose 
general partner is itself a partnership where the individual 
authorized to sign on behalf of the general partner is located 
outside of the United States. 

Although the Division believes that certain relief from the 
requirements of Rule 1.10(d) (4) may be appropriate in the case of 
partnerships with corporations or limited liability companies as 
general partners, we believe that where the general partner of an 
FCM organized as a partnership is itself a partnership, it is 
appropriate for an individual general partner of such upstream 
partnership to sign the attestation on Form 1-FR. 

Based upon the foregoing, the Division will not recommend 
that the Commission take enforcement action under Rule 1.10(d) (4) 
against an FCM organized as a partnership that has only a corpo­
ration or a limited liability company as a general partner based 
solely upon such FCM's CFO (or the individual who has these 
responsibilities) signing the attestation on Form 1-FR. This 
position is subject to the condition that the FCM file with its 
DSRO and the Commission regional office where it submits its 
financial reportq, and maintain as a record pursuant to Commis­
sion Rule 1.31,2/ evidence that the CFO or individual with 
those responsibilities is authorized to sign on behalf of the 
FCM. Such filing must accompany or precede the first Form 
1-FR ~~gned by the CFO or individual with those responsibili­
ties.-/ In the case of an FCM with another partnership as its 

1./ In the Matter of First National Trading Corporation, et al., 
[1992-1994 Transfer Binder] Comm. Fut. L. Rep. (CCH) ,26,142 
(July 20, 1994). 

2 / 17 C. F. R. § 1. 31 ( 19 9 5) . 

Q/ If the signatory remains the same individual, the filing 
need not be repeated with subsequent financial reports. However, 
a new filing would be required with or prior to the submission of 
a Form 1-FR signed by a different individual. 
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general partner, the general partner of such other partnership 
must sign the attestation required by Rule 1.10(d) (4). 

CBT, like each other self-regulatory organization, must have 
in effect and enforce rules approved by the Commission prescrib­
ing minimum f~nancial and related reporting requirements for 
member FCMs.1/ CBT Capital Rule 311 is one such rule. Based 
upon the foregoing, the Division will not recommend that the 
Commission take enforcement action under Commission Rule 1.52 
against CBT based solely upon its enforcement of CBT Capital Rule 
311 in a manner consistent with the discussion herein pertaining 
to the signing of the attestation on a Form 1-FR filed by an FCM 
organized as an partnership. 

The positions taken herein apply to FCMs organized as 
partnerships solely in connection with the attestation require­
ments of Commission Rule 1.10(d) (4) and to CBT solely in connec­
tion with its enforcement of such a requirement pursuant to CBT 
Capital Rule 311, as required by Commission Rule 1.52. This 
letter does not excuse such FCMs or CBT from compliance with any 
other applicable requirements contained in the Act or in the 
Commission's rules promulgated thereunder. Further, the posi­
tions taken herein represent the views of this Division only and 
do not necessarily reflect the views of the Commission or any 
other office or division of the Commission. If you have any 
questions concerning this correspondence, please contact me, 
Deputy Director Paul H. Bjarnason, Jr. or Associate Chief Counsel 
Lawrence B. Patent. 

Andrea M. 
Director 

cc: Daniel A. Driscoll, National Futures Association 
He nry J. Matecki, Chicago 

21 Se e Commi ssion Rule 1.52, 17 C.F.R. §1.52 (19 95). 


