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CFTC Letter No. 98-50

June 22, 1998
Division of Trading & Markets    

Re: Request for Exemption from Rules 4.7(a)(2)(ii) and (a)(2)(iii)

Dear :

This is in response to your letter dated February 19, 1998 to the Division of Trading and 
Markets ("Division") of the Commodity Futures Trading Commission ("Commission") as 
supplemented by your letter dated May 7, 1998 and telephone conversations with Division 
staff.1 By your correspondence, you request that `X", a registered commodity pool 
operator ("CPO") and the CPO of the "Master Fund", be exempt from the periodic and 
annual reporting requirements of Rules 4.7(a)(2)(ii) and (a)(2)(iii), respectively.2

Based upon your representations, we understand the facts to be as follows. "X" operates 
the Master Fund, which has as its sole participants two feeder funds, ("Feeder Fund I") 
and ("Feeder Fund II"). "X" serves as the registered CPO of Feeder Fund I and the 
registered CPO of Feeder Fund II is "Y". "A", "B" and "C" are the Managing Members of 
both "X" and "Y". The Master Fund, Feeder Fund I and Feeder Fund II are each operated 
pursuant to Rule 4.7(a).3

Rules 4.7(a)(2)(ii) and (a)(2)(iii) require, respectively, that a CPO of a Rule 4.7(a) pool 
comply with certain periodic and annual reporting requirements as set forth in the rule. 
Thus, absent the exemption requested herein, "X" as the CPO of the Master Fund would: 
(1) be required to provide periodic reports and an annual report to itself as the CPO of 
Feeder Fund I; and (2) with respect to Feeder Fund II would effectively also be required to 
provide periodic reports and an annual report to itself since, as stated above, the same 
three persons are the Managing Members of both "X" and "Y", the CPO of Feeder Fund II.

Based upon the representations contained in your letter, the Division believes that granting 
the requested exemption would not be contrary to the public interest and the purposes of 
Rule 4.7(a).4 Accordingly, by the authority delegated to it under Rule 140.93(a)(1), the 
Division hereby exempts "X" from the periodic and annual reporting requirements of 
Rules 4.7(a)(2)(ii) and (a)(2)(iii), respectively, in connection with its operation of the 
Master Fund.

The exemption granted by this letter does not excuse "X" from compliance with any other 
applicable requirements contained in the Commodity Exchange Act ("Act") or the 
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Commission's regulations issued thereunder. For example, it remains subject to all 
antifraud provisions of the Act and the Commission's regulations issued thereunder, to the 
reporting requirements for traders set forth in Parts 15, 18 and 19 of the Commission's 
regulations and to all other applicable provisions of Part 4. Further, this letter is applicable 
to "X" solely in connection with its operation of the Master Fund.

This letter, and the exemption granted herein, are based upon the representations that have 
been made to us. Any different, changed or omitted material facts or circumstances might 
render this exemption void. You must notify us immediately in the event that the 
operations or activities of "X", "Y", the Master Fund, Feeder Fund I or Feeder Fund II 
change in any material way from those as represented to us.

If you have any questions concerning this correspondence, please contact Monica S. 
Amparo, an attorney on my staff, at (202) 418-5450.

Very truly yours,

I. Michael Greenberger

Director

1 While you initially requested exemption from Rules 4.7(a)(2)(i) through (a)(2)(iv), by your May 7, 
1998 letter you clarified the scope of your request to be applicable solely to Rules 4.7(a)(2)(ii) and (a)(2)
(iii).

2 Commission rules referred to herein are found at 17 C.F.R. Ch. I (1997).

3 "X" filed a Notice of Claim of Exemption pursuant to Rule 4.7(a) with respect to the Master Fund 
effective __________ and Feeder Fund I effective __________. "Y" filed a Notice of Claim of 
Exemption pursuant to Rule 4.7(a) with respect to Feeder Fund II effective _________. Thus, interests 
in each fund may only be sold to qualified eligible participants.

4 Cf. Division of Trading and Markets Interpretative Letter No. 97-62, [Current Transfer Binder] Comm. 
Fut. L. Rep. (CCH) ¶ 27,122 (July 15, 1997) (CPO of a master fund whose sole participants were two 
feeder funds for which the CPO also served as CPO and general partner was exempt from providing a 
disclosure document to the feeder funds.)
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