

COMMODITY FUTURES TRADING COMMISSION

Three Lafayette Centre 1155 21st Street, N.W. Washington, D.C. 20581

Global Markets Advisory Committee (GMAC) Meeting Agenda June 4, 2024 at CFTC's New York Regional Office

10:00 AM to	WELCOME AND OPENING REMARKS (15 minutes)
10:15 AM	• The Honorable Caroline D. Pham, Commissioner, CFTC (GMAC Sponsor)
	CFTC Commissioners
	 Amy Hong, Head of Market Structure & Strategic Partnerships, Global Banking & Markets, Goldman Sachs (GMAC Chair)
	 Darcy Bradbury, Managing Director and Head of Public Policy, D.E. Shaw & Co. (GMAC Vice Chair)
10:15 AM to 10:40 AM	GLOBAL MARKET STRUCTURE SUBCOMMITTEE RECOMMENDATION (25 minutes)
	 Michael Winnike, Director, Head of US Market Structure, Global Trading Group, BlackRock (Co-Chair)
	 Brad Tully, Global Co-Head, Corporate Derivatives & Private Side Marketing, J.P. Morgan (Co-Chair)
	Recommendation: The Impact of the US Bank Capital Proposals on End-Users that Rely on Cleared Derivatives Markets
	Presentation (15 minutes)
	• Jacqueline Mesa, Chief Operating Officer and Senior Vice President, Global Policy, FIA
	Thane Twiggs, Chief Compliance Officer, Cargill Risk Management, Cargill
	GMAC Member open discussion (5 minutes)
	GMAC Member vote (5 minutes)
10:40 AM to 11:10 AM	PANEL: Swap Execution Facilities (30 minutes)
	Panelists:
	Thomas Pluta, President, Tradeweb
	Scott Fitzpatrick, CEO, Tradition SEF
1	

	• Adam Lister, Interest Rate Swaps Electronic Trading Product Manager, Bloomberg
11:10 AM to 11:35 PM	 TECHNICAL ISSUES SUBCOMMITTEE RECOMMENDATION (25 minutes) Allison Lurton, General Counsel and Chief Legal Officer, FIA (Co-Chair) Tara Kruse, Global Head of Infrastructure, Data, and Non-Cleared Margin, ISDA (Co-Chair)
	 Recommendation: Variation Margin Processes in Non-Centrally Cleared Markets Presentation (15 minutes) Tara Kruse, Global Head of Infrastructure, Data and Non-Cleared Margin, ISDA
	GMAC Member open discussion (5 minutes) GMAC Member vote (5 minutes)
11:35 PM to 11:50 PM	BREAK (15 minutes)
11:50 PM to 12:20 PM	 PRESENTATION: Global Commodity Markets (30 minutes) Speaker: Derek Sammann, Senior Managing Director, Global Head of Commodities, Options & International Markets, CME Group
12:20 PM to 12:30 PM	 PRESENTATION: CFTC Office of International Affairs (10 minutes) Speaker: Andrea Musalem, Associate Director, Office of International Affairs
12:30 PM to 12:40 PM	 UPDATES FROM SUBCOMMITTEES ON FUTURE AGENDA ITEMS (10 minutes) Global Market Structure Subcommittee Technical Issues Subcommittee Digital Asset Markets Subcommittee
12:40 PM to 12:50 PM	CLOSING PROCEDURES (10 minutes)