
By Electronic Mail 

Apri128,2011 

Mr. David A. Stawick 
Office of the Secretariat 

u.s. 

Commodity Futures Trading Commission 
1155 21 st Street, N.W. 
Washington, D.C. 20581 

~~~~f R~;~~~JJ_t!~~b~tr~_ 
NYSE Liffe U.S.S I: \,; \,~ ,', 
20 Broad Street, 10th Floor 
New York, NY 10005 
T +1 2126564300 

Re: NYSE Liffe U.S. Submission 2011-115 - Sole Listing of Futures on the MSCI 
Emerging Markets and MSCI EAFE Indexes 

Dear Mr. Stawick: 

I am the Chief Regulatory Officer of NYSE Liffe US LLC ("NYSE Liffe US" or the 
"Exchange"). Pursuant to Section 5c(c)(1) of the Commodity Exchange Act, as amended (the 
"Act"), and u.s. Commodity Futures Trading Commission Regulations (the "Regulations") 
Section 40.6, I enclose a Cover Sheet for NYSE Liffe US Submission 2011-115 and NYSE Liffe 
US Notice No. 15\2011 which provides guidance to Members and market patticipants interested 
in transitioning positions in CME E-mini MSCI Emerging Markets Index futures and E-mini 
EAFE Index futures to positions in NYSE Liffe US mini MSCI Emerging Markets Index Futures 
and mini MSCI EAFE Index Futures in light of the deli sting of the CME contracts effective June 
20,2011. 

NYSE Liffe US herby certifies that this notice complies with the Commodity Exchange Act and 
regulations thereunder. 

If you have any questions, please call me at (212) 656-4568. 

Yours Truly, 

Karl D. Cooper 
Enclosures 
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NYSE UFFE U.S. NOTICE No. 15/2011 

ISSUE DATE: April 28, 2011 
EFFECTIVE DATE: April 29, 2011 

NYSE Liffe U.s.- Sole Listing of Futures on the MSCI Emerging Markets and MSCI 
EAFE Indexes 

Summary 

This Notice provides guidance to Members and market participants interested in 
transitioning positions in CME E-mini MSCI Emerging Markets Index futures and E­
mini EAFE Index futures to positions in NYSE Liffe US mini MSCI Emerging Markets 
Index Futmes and mini MSCI EAFE Index Futmes in light of the delisting of the CME 
contracts effective June 20, 2011. 

1. Introduction 

1.1 On July 12,2010, NYSE Liffe US (the "Exchange") atmounced that it would list 
Futures based on certain MSCI Indexes under a licensing agreement with MSCI, 
including the MSCI Emerging Market and EAFE Indexes. MSCI announced that 
other contracts listed in the U.S. under existing licenses would cease trading in 
June 2011. The Chicago Mercantile Exchange ("CME") has announced that it 
will delist its E-mini MSCI Emerging Market Index futures and E-mini MSCI 
EAFE Index futures with the expiration ofthe June delivery month on June 19, 
2011 for trade date Monday, June 20, 2011. 

1.2 The Exchange is issuing this Notice based on coordination between the respective 
Market Regulation Departments ofNYSE Liffe US and CME to serve as a 
reminder that, in transitioning positions in CME E-mini MSCI futures to positions 
in NYSE Liffe US mini MSCI Futmes, market participants should be mindful of 
the rules and related interpretations of both exchanges. 

2. Block Trades 

2.1 Block trades are permitted at the Exchange and other exchanges, including the 
CME, for eligible traders and may be used to roll positions between exchanges. 
The minimum size for Block Trades in futures based on MSCI EM and EAFE 
Indexes on both the CME and NYSE Liffe US is 50 contracts. Please see NYSE 
Liffe US Rule 423 for other applicable requirements for Block Trades. 

2.2 A market participant may transition a position in CME MSCI EM and EAFE 
Index futmes to NYSE Liffe US MSCI EM and EAFE Index Futmes by offsetting 
its cmrent position in the CME-listed contract using a block trade and then re-
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establishing that position in the NYSE Liffe US-listed contract by executing an 
equal and opposite block trade on NYSE Liffe US ("Inter-Exchange Block 
Trade"). 

2.3 It is important to note, however, that for Inter-Exchange Block Trades to be 
permissible, the CME requires that either: (1) the delivery months ofthe contract 
traded on the two exchanges to be different or (2) each block trade be 
independently consummated opposite a different counterparty. 

2.4 The CME has issued CME Special Executive Report S-5737 in connection with 
Inter-Exchange Block Trades, dated April 29, 2011, setting forth the above 
requirement. 

2.5 While block trades may be repOlied to NYSE Liffe US using the Block Trading function 
on NYSE Liffe US's Trading Platform, they may also be reported manually using the 
Block Trade and EFRP Report Form, a link to which is found on the Exchange'S 
homepage, www.nyseliffeus.com. The Block Trade and EFRP Report Form should be 
fully completed and submitted via email toblocktrades@nyx.com. 

2.6 Additional information related to the transitioning of positions in CME E-mini 
MSCI EM and EAFE Index futures to NYSE Liffe US min-MSCI EM and EAFE 
Index Futures may be found at: 

www.nyseliffeus.comlsites/liffeus.nyx.comlfiles/mscifaq.pdf 

Members who have questions or seek additional information in respect ofthis Notice should contact: 

Market Regulation Department + 1 212 656 4300 nyseliffeus@nyx.com 
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