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Dear Ms. Jurgens:

Pursuant to Section 5¢(c)(1) of the Commodity Exchange Act, as amended, and Commission
Regulation 40.6(a), ICE Futures U.S., Inc. (“Exchange’) self certifies clarifying amendments to the
Exchange' s Pre-Execution Communication FAQ (“FAQ”), as set forth in Exhibit A.

In accordance with Exchange Rules, all orders which result from pre-execution communications
that are submitted to the electronic trading system (“ETS") for execution, must be entered as a cross trade
using the Crossing Order (“CQO") functionality. Entry of the CO onto the ETS will trigger a Request For
Quote (“RFQ”) message to the market soliciting bids and offers for the relevant futures for the contracts
being crossed and will trigger the start of an automatic waiting period before the CO will be executed.
During that waiting period while the CO is being executed, the parties to the transaction are prohibited
from engaging in certain activities under Exchange rules.

Currently, the FAQ provides that parties to a cross trade are prohibited from entering better bids
and offersin the contract(s) while the CO transacts. Such activity is prohibited under Rule 4.02(m)(2)(C),
which provides that the parties to pre-execution communications may not enter orders that take
advantage of information obtained through the pre-execution communication, such as the price at which
the CO will execute. The amendment to question 13 of the FAQ expressy provides that if a party to the
CO enters a bettering bid or offer it isaviolation of that Rule.

Question 14 of the FAQ is being amended to conform with Exchange Rule 4.02(m)(2)(E), which
provides that the parties to a CO may not submit RFQs while the CO istransacting. This prohibitionisin
place to prevent the parties from diverting the attention of potential participants away from a pending CO.
Question 14 of the FAQ currently does not track the language of the rule and limits the prohibition to the
submitter of the CO rather than applying it to the parties.

Additional amendments to the FAQ update cross references to Exchange rules that recently were
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moved and renumbered.

The amendments will become effective on May 7, 2014. The Exchange certifies that the
amendments comply with the requirements of the Commodity Exchange Act and the rules and regulations
promulgated thereunder. The Exchange has reviewed the designated contract market core principles
("Core Principles") as set forth in the Commodity Exchange Act.

The Exchange is not aware of any substantive opposing views expressed with respect to this
filing and certifies that, concurrent with this filing, a copy of this submission was posted on the
Exchange' s website and may be accessed at (https.//www.thei ce.com/notices/RegulatoryFilings.shtml).

If you have any questions or need further information, please contact me at 212-748-4021 or at
jason.fusco@theice.com.
Sincerely,

/«7%_:2’;»/’

Jason V. Fusco
Assistant Genera Counsel
Market Regulation

Enc.
cc: Division of Market Oversight
New Y ork Regional Office


https://www.theice.com/notices/RegulatoryFilings.shtml

EXHIBIT A

(In the text of the amendments below, additions are underlined and deletions are bracketed and
lined out.)

I Ce FUTURES U.S’

Pre-Execution Communications FAQ

April, 2014

This material may not be reproduced or redistributed in whole or in part without the express,

prior written consent of Intercontinental Exchange, Inc.

© Copyright Intercontinental Exchange, Inc. 2014. All Rights Reserved.



PRE-EXECUTION COMMUNICATIONSFAQ

ICE Futures U.S. Inc. Rules permit pre-execution communications in al Exchange products,
subject to the provisions of Rules [27-21] 4.02(i)* and [27-22] 4.02(m)?. This document isintended
to provide information on the permission required to allow pre-execution communication on behal f
of a customer, and on how orders resulting from pre-execution communication must be executed
on the electronic trading system (“ETS’). (Please note that requirements vary depending on the
product).

Required Permission and restrictions for Pre-Execution Communications
1. Isacustomer’s consent to pre-execution communications necessary?

Yes. If aPersonisacting on behalf of another, i.e. a Customer, such Person must obtain the
Customer’s consent prior to engaging in pre-execution communications. Records evidencing
that such consent was obtained should be available for production upon request of the
Exchange. Such consent may be in the form of blanket consent from a customer
acknowledging its consent for the broker to engage in pre-execution communications on its
behalf and would be considered in force until revoked by such customer.

2. May aPerson involved in pre-execution communications disclose the details of those
communications to other parties?

No. Pre-execution communications are confidential and may not be disclosed to anyone else.

3. If aPerson has participated in a pre-execution communication where non-public information
has been disclosed about an order or a potential order, may such Person subsequently enter an
order into the market to take advantage of the non-public information derived during the
communication?

No.
Execution of ordersresulting from Pre-Execution Communication
4. How are orders resulting from Pre-Execution Communications required to be executed?

Such orders must be executed by submission of a Crossing Order (“CQO”) intothe ETS. The CO
must contain the quantity and price at which the cross trade execution is sought. Entry of the
CO will trigger a Request For Quote (*RFQ”) message for the respective future, option or
combination, which will automatically be exposed to the market for the prescribed time period
before the ETS will seek to execute the CO.

5. IsaCO or aRequest for Quote (“RFQ") required to be submitted prior to engaging in pre-
execution communications?

! Formerly Exchange Rule 27.21
2 Formerly Exchange Rule 27.22




No. Only after the market participants have agreed to the execution of a crossing transaction
asaresult of pre-execution communications, must a CO be submitted. The ETS will create
the RFQ automatically from the submitted CO.

6. Istheprice or quantity of the orders on the CO displayed to the marketplace in the resulting
RFQ?

No. The price of the orders will not be displayed, but the quantity will be displayed.
7. Isthere any information in the RFQ that identifies that a CO may be forthcoming?

No. The purpose of the RFQ isto notify all market participants that there isinterest in
executing atrade or strategy.

8. After submitting a CO, how much time will elapse before the CO is automatically activated?

For all futures, energy options and equity options, five (5) seconds will elapse after
submission of the CO before the CO is automatically activated. For agricultural options and
other financia options, fifteen (15) seconds will elapse after the submission of the CO before
the CO is automatically activated.

9. Oncethe CO has been activated, are the buy and sell orders automatically executed against each
other?

No. Once activated, the CO will be evaluated against the best pricesin the limit order
book. If the CO price improves the best bid and the best offer in the order book or if
there is no bid/offer, 100% of the CO quantity will match at the CO price immediately
upon activation. If the CO price improves the best bid but there is a better offer or
offers, the buy side of the CO will be executed first against such better offer or offers
and then subsequently against the sell side of the CO if any residual quantity on the buy
sideremains. Similarly if the CO price improves the best offer but there is a better bid
or bids, the sell side of the CO will be executed first against such better bid or bids and
then subsequently against the buy side of the CO if any residual quantity on the sell side
remains.

10. What priority will the CO have in the order book?

For purposes of determining priority in the order book, the CO will be considered to
have been entered at the time the CO is submitted to ETS.

11. What happensif there are unfilled quantities of the CO after the CO has been matched?
Any remaining volume of the CO will be cancelled by ETS.

12. Arethere any alternative methods of complying with the requirements of Rule [2%22] 4.02(m)
other than through the entry of a CO?

No.



13. Once the CO is submitted and quotes are made, may the submitter of the CO trade opposite the
bids or offers entered in response to the RFQ?

Yes. However, the parties to the CO cannot enter bids or offers that would improve the bids
or offers made in the corresponding market during the respective 5 or 15 second crossing
window. Thiswould violate the provisions of Rule 4.02(m)(2)(C) which prohibit the parties
to pre-execution communications from entering orders that take advantage of information
obtained through the pre-execution communication, such as the price at which the CO will
execute.

14. Oncethe CO is submitted and active, may the submitter-efparties to the CO submit any RFQs?

No. The parties to the CO (including the submitter of the CO in the case of a broker)
sabmitter may not submit any RFQs until the CO is-has transacted.

15. Once the CO is submitted and quotes are made, may the submitter of the CO change the CO?

No. The submitter of the CO cannot change the originally submitted CO and may not submit
another CO until the original CO istransacted. Further, the parties to the CO cannot enter
bids or offers that would improve the bids or offers made in the corresponding market during
the respective 5 or 15 second crossing window.

16. Once atransaction is agreed upon via pre-execution communications, how much time does the
submitter have before the submitter must enter the CO?

None. Once a transaction has been agreed upon, the submitter must immediately enter the
CoO.

17. May asubmitter specify a“Reserve Quantity” on a CO?
No.
Transactions with no Pre-Execution Communications

18. Isit permissible to contact other market participants to obtain general market color without engaging
in pre-execution communications?

Yes. Communications to obtain general market color or smply to obtain aquote are
permissible provided thereis no express or obviously implied arrangement to execute a
specified trade and no non-public information is communicated regarding an order or
potential order.

19. If an order has been submitted to ETS, are there any restrictions on communicating with
potential counterparties?

With aresting order exposed on ETS, it is permissible to contact potential counterpartiesto
solicit interest in trading against the order. In any such communications, no non-public

information (i.e. information not represented in the terms of the order exposed to the market)
may be disclosed. For example, if the represented offer isfor 250 contracts, it would bea
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violation of the Rules to disclose that there are an additional 500 contracts to sall because that
information has not been disclosed to the market.

20. What are the requirements for handling simultaneous buy and sell orders for different
beneficial owners that do not involve pre-execution communications?

Independently initiated orders that are on opposite sides of the market for different beneficial
account owners and are immediately executable against each other may be entered without
delay provided that the orders did not involve pre-execution communications and that each of the
ordersis entered immediately upon receipt.

In accordance with Rule [2721] 4.02(i) (“Cross Trades’), opposite orders that are for
different beneficial accounts and are simultaneously placed by or for a party with discretion
over both accounts must have a Crossing Order (“CQO”) which contains both the buy and sell
orders entered into ETS.

An order for that allows for price and time discretion may be executed opposite a second
order only by entering a CO into the ETS.

21. If there have been no pre-execution communications, isit permissible for afirm to knowingly
trade for its proprietary account against a Customer order entered by the firm?

Yes, provided that in accordance with [2742%] 4.02(i) (“Cross Trades’), the Customer’s order
and the proprietary order have been exposed on the ETS by the submission of a CO.



